tisdag 16 september 2008

Super-Smaskig äppelpaj!


Häromdagen kom pappa förbi med en väldans stor kasse äpplen från Aspeboda som verkligen maaanade till äppel-paj-bak!

Jag slog således till på följande recept efter jobbet igår och det blev succé hos både barn, sambo och barnens kompisar. Lätt som en plätt och huuur gott som helst!


4-5 skivade äpplen

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

2 msk socker

1 tsk vaniljsocker

en nypa kanel

en nypa kardemumma

175 g smält smör


Skala & skiva äpplen och lägg dem i en smord ungsfast paj form. Krydda med kanel, kardemumma och socker efter smak.

Blanda de torra ingredienserna och häll över de smälta smöret.

Rör samman till en smulig massa och strö över äpplena.

SKJUTS in i ugnen (200 gr) i ca 20 min. eller tills pajen fått en fin gyllenbrun färg. Servera med vaniljvisp och/eller vaniljglass i familj & goda vänners sällskap! ENJOY!!

1 kommentar:

Sofija023 sa...

Mums vad sugen jag blev på äppelpaj!!! :) Hur var huset ni kikade på??